Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Травень » 2 » Відзначено першу річницю беатифікації блаженного Івана Павла ІІ
23:32
Відзначено першу річницю беатифікації блаженного Івана Павла ІІ
1 травня 2012 року – це перша річниця беатифікації Папи Івана Павла ІІ. Подячні богослуження, молитовні зустрічі, пам’ятні заходи пройшли в усьому католицькому світі. У Ватикані Службу Божу з цієї нагоди очолив кардинал Зенон Ґрохолевскі, Префект Конгрегації католицького виховання. Серед єпископів, які брали участь у богослуженні, був канонік Папської Базиліки Santa Maria Maggiore Преосвященний владика Іриней Білик, ЧСВВ. У Службі Божій, в якій брали участь кмайже три тисячі вірних, співслужило приблизно 110 священиків.
 
 
У проповіді кардинал Ґрохолевські підкреслив глибоку набожність блаженного Івана Павла ІІ до Пресвятої Богородиці та наголосив, що все його життя та діяльність випливали та були плодом глибокої віри, яка переповнювала його думки і серце.
 
 
«Блаженний Іване Павле ІІ, якого 1978 року Господь Бог покликав до того, щоб із Столиці святого Петра зміцнювати братів у вірі, чини це й надалі, тепер уже з Дому Небесного Отця», – закликав кардинал Зенон Ґрохолевскі, Префект Конгрегації католицького виховання.
 
 
А напередодні, ввечері 30 квітня, тисячі молодих людей зібрались на молитовне чування під монументальним Хрестом Дня Молоді Великого Ювілею біля римського університету «Тор Верґата», де 2000 року, за участю Івана Павла ІІ, проходив Всесвітній День Молоді, який був зібрав понад два мільйони молоді з усього світу.
 
 
Наново пережити духовне єднання та оживити почуття, які переповнювали серця юнаків і дівчат, зібралась не тільки університетська молодь, але й, так би мовити, «ветерани», тобто ті, які брали участь у ювілейних відзначеннях 2000-го року. «Саме на цьому місці блаженний Іван Павло ІІ закликав молодь світу не змирятись, а боротись за добро», – сказав в інтерв’ю для Радіо Ватикану отець Мауріціо Міріллі, відповідальний за душпастирство молоді Римської дієцезії.
 
 
«Хто перебуває з молоддю, завжди залишається молодим!» – ствердив 2000 року Папа Іван Павло ІІ. Проминуло 12 років і теперішня та тодішня молодь спільно дякували Господеві за його беатифікацію.
 
 
Молитовне чування очолював кардинал Аґостіно Валліні, Вікарій Папи для Римської дієцезії. У проповіді він, серед іншого, зупинився на «таємниці» життя Івана Павла ІІ. «Якою ж була таємниця його життя?» – запитав він, відповідаючи, що, без сумніву, це була єдність між вірою та життям. Іван Павло ІІ жив для Бога і для ближнього, що привести його до Бога, щоб він був щасливим.
 
 
У Польщі, на території паломницького центру імені Івана Павла ІІ, розташованого біля санктуарію Божого Милосердя в Кракові-Лаґєвніках, під час подячної Служби Божої кардинал Дзівіш, що був довголітнім особистим секретарем Івана Павла ІІ, підкреслив його чутливість на проблеми і потреби людей праці. «Велич блаженного Івана Павла ІІ, – наголосив кардинал Дзівіш, – полягає в тому, що він, будучи людиною глибокої віри та молитви, ставлячи Господа Бога в осередку свого існування, захоплений постаттю Ісуса Христа та Його Євангелієм, віддав себе до розпорядження Церкви, а його життя було служінням людині та світові. Глибоке внутрішнє переживання Бога та Божих справ поєдналось в його особі з титанічною діяльністю. Він керував Церквою, збагачуючи її життя своїм всеохоплюючим навчанням, займався великими проблемами сучасного світу... Його святість виражалась у з’єднанні з Богом та, одночасно, була служінням та відповідальністю за долю Церкви та світу», – архиєпископ-митрополит Краківський, кардинал Станіслав Дзівіш. Про це повідомляє Радіо Ватикан.
Категорія: Новини | Переглядів: 1026 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz