Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи Ви підете на вибори 28 жовтня?
Всього відповідей: 42
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Січень » 6 » Різдвяне привітання координатора Капеланії о. Івана Гудзя
15:45
Різдвяне привітання координатора Капеланії о. Івана Гудзя
Дорогі брати і сестри українці. З нагоди Свята Різдва, від імені Капеланії УГКЦ у Португалії і від себе особисто, вітаю вас з цим величним Святом Різдва Христового, бажаю вам благословення милосердного Бога, що дарується нам через Ісуса Христа в єдності Святого Духа.
 
 
Можемо сказати, що Новий рік починається зі свята Різдва Христового, тому що все сталося через посередництво Сина Божого і Вічного Слова, про що говорить Св. ап. Іван у своїй Євангелії: « Все через Нього сталося і нічого без Нього не сталося » ( Ів.1 2). Прихід Божого Сина приніс нам спасіння, мир, радість, любов, надію, правду, зміст життя і щедре Боже Благословення. Його прихід, Його Різдво, Його Воплочення—це основа нашої віри. Ісус Христос є нашим миром, нашим Спасителем, нашою радістю, надією, і саме про це говорить Христос у розмові з Никодимом: « Бог так полюбив світ що Сина Свого Єдинородного дав, щоб кожен хто вірує в Нього не загинув, а жив життя вічним. Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним – світ спасти » ( Ів.3 16-17) . Різдво Христа - це свято любові свято Бога, бо Бог є любов і жертвує Свого Єдинородного Сина, а це є найкращий доказ Його любові до нас. Свято любові, свято Різдва є протилежністю гріхові, ненависті, егоїзму і несправедливості. Різдво є противагою всякому родові насильству, неповазі до життя, пониженню людини. Єдинородний Син Божий, Ісус Христос, справді народився, жив подібно до нас як людина, помер і воскрес задля любові до нас, ради нашого спасіння, і Він є найбільшим Добром для людини. Бог Отець звиртаючись до нас черех Ісуса, Свого Сина, каже нам любити Його, любити ближнього як себе самого, любити всім своїм серцем, всією силою своєю. Той, хто прагне зберігати Заповіді і чинити Божу Волю, має обов’язок любити, любити Бога і ближнього, і про це говорить перша і найголовніша Заповідь Нового Заповіту: « Хто не любить не знає Бога бо Бог є Любов » , або « Бог є Любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому » (1 Ів. 4 16 ) . Про це каже Св. ап. Іван у своєму листі, і коментує Св. Отець у своїй чудовій Енцикліці « Бог є любов » . І знову зустрічаємо в Св. Івана: « З цього ми спізнали любов, бо він за нас поклав свою душу, і ми також повинні за братів душі класти » ( 1 Ів. 3 16 ) . Різдво –це свято радості, тому що Бог став одним із нас. Ця радість, об’явлена Марії, Матері Ісуса через ангела Гавриїла « Радуйся Маріє » була дана також Вифеємським пастухам « Об’являю вам велику радість... » ( Лк. 2 1 ) .
 
 
Ми християни, знаємо і переконані, що Ісус Христос - Син Божий, народився, помер і воскрес заради нас, знаємо також, що Він нам обіцяв приготувати місце у небі і вічне спасіння, саме тому, не можемо бути сумними, як інші, в яких немає надії, так нас вчить Св. ап. Павло. Навпаки, ми маємо нести світу надію, тому світу, в якому живемо і покликані відкрити зміст нашої надії і без страху свідчити своєю християнську віру, цьому суспільству, яке далеко від Бога і до Нього байдуже.
 
 
Різдво Христове несе з собою мир, обявлений Вифлеємським пастушкам, цей мир маємо поширювати, а також помагати з усіх своїх сил його будувати тут на землі. Ми покликані бути будівничими миру і бути післанцями прощення між людьми . У Міжнародний день Миру 1- го січня папа Бенедикт XVI у своєму посланні сказав до світу: «Людина—це серце миру».
 
 
Мир - це Божа Ласка, але також місія для кожного з нас залишатися людьми. Мир не можна побудувати без любові, без діалогу, без пошани до життя, без поваги до людини, без правди, добра, без того самого миру, який має народитись і плекатися у наших серцях і в наших родинах. Мир неможливий без прощення, і все це має поєднатися. Мир - це Дар Бога, і також плід наших зусиль і нашої праці. І ніяке добро є неможливим без нашої участі і без наших зусиль і бажання. Бог, який хоче нас спасти, поважає нашу волю, не накидає своєї волі, і невтручається у наше життя без нашої згоди. Св. Августин каже: «Бог створив людину без людини, але без людини людину спасти не може» . Ви, які залишили рідну землю, свої родини у пошуці кращого життя, повинні бути пильними і не загубити свою душу тільки заради кращого матеріального життя, неповинні ніколи забувати християнських цінностей. Але памятати слова Христа: «Що є варте для людині здобути весь світ, а занепастити свою душу» . Христос заперечує слова сатани: «Не одним хлібом живе людина, але словом, яке виходить від Бога».
 
 
Ми живемо в часах ідолопоклонства, тому не можемо забути про наш обов’язок, як християн: в усьому Бога любити і славити Його, любити ближнього як себе самого. Ідолопоклонство є небезпекою постійною у цьому суспільстві добробуту і вигоди, що не знає Бога і провадить до того, щоб ми замість Бога прийняли матеріальне добро, блиск і оманливість матеріальних речей. Саме тому, маємо бути уважними і пильними, щоб « не замінити Божу правду на неправду і честь служити творінню радше, ніж Творцеві, котрий благословен вовіки … » (Рим. 1 25 ).
 
 
Великий гріш засліплює, міняє людей. Тому, не можемо вибирати матеріальне добро, багатство, вигоду, коли це провадить до того, що забуваємо про Бога. Ісус народився у бідності і в тиші, прийшов на землю, щоб служити іншим, а не щоб Йому служили, прийшов дати життя і дати його у всій повноті.
 
 
Нехай Христос допомагає вам сповнити це служіння у вашому житті і ніколи не забувати Велич і Доброту Божу, що сталася людиною, подібною до нас, крім гріха, щоб і ми всі осягнули нашу мету:спасіння і вічне життя. З найкращими вітаннями і побажаннями у Різдво Христове для вас і ваших родин.
 
 
Евура 4 січня 2011 року Божого
 
 
З повагою і молитвою Координатор
Капеланії УГКЦ у Португалії
о. Іван Гудзь.
Категорія: Вітання | Переглядів: 915 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz