Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Травень » 22 » Про що ми просили Пресвяту Богородицю
00:07
Про що ми просили Пресвяту Богородицю
Цьогорічна Проща до Фатіми знову зібрала численних вірних Української Греко-Католицької Церкви з усіх куточків Португалії.
 
 
Фатіма - Марійське місце, одна з найвизначніших святинь католицького світу. Нещодавно виповнилося 95 років з часу першого об'явлення Пресвятої Богородиці пастушкам Жасінті, Франсішку та Лусії. Паломники з усього світу прибувають сюди, щоб поклонитися цьому святому місцю, просити в Божої Матері ласки та заступництва, скласти обітниці.
 
 
Хвилюючим був цей день для кожного з нас. Ми ж бо їхали на зустріч до Тієї Единої Пресвятої, Матері Бога Нашого Ісуса Христа, що величаємо як Золотий Світильник, Покров Світу, Неопалиму Купину, Заступницю і Прибіжище всіх християн. І кожен з нас просив Богородицю про своє, особисте.
 
 
Один день вмістив у себе так багато! Ще в дорозі спільно помолилися вервицю до Пресвятої Богородиці.
 
 
Участь у відправі Божественної Літургії взяли українські Греко-Католицькі священики, що служать у всіх куточках Португалії. Очолив Божественну Літургію о. Іван Гудзь, координатор Капеланії УГКЦ у Португалії. Літургійна проповідь була присвячена "неділі сліпонароджених". Отець Іван Гудзь наголосив, що сліпота духовна страшніша за сліпоту фізичну. Лише Христос може визволити нас від цієї духовної сліпоти, зробити нас зрячими. У темряві Він засвітив свічку Надії, Віри, Любові, показав дорогу до спасіння.
 
 
Після невеликої перерви о. Іван відправив Молебень до Пресвятої Богородиці у каплиці християн східного обряду, що розташована на території готелю "Domus pacis". Отець Іван Гудзь освятив придбані прочанами релігійні сувеніри.
 
 
Потім наш капелан о. Андрій Цікало показав нам будинки-музеї, де народилися та жили пастушки, що їм з'явилася Богородиця, та ще одне з місць об'явлення Божої Матері дітям.
 
 
У кінці подорожі ми попросили прочан поділитися своїми враженнями про Прощу та, якщо побажають, розповісти нам, з якими проханнями вони звернулись до Божої Матері.
 
 
Ось деякі з відповідей, прохань:
 
 
Головань Г.
 
Дякую за цю поїздку у Фатіму. Адже це моя перша поїздка в Фатіму за 11 років, що я проживаю в Португалії. А сьогодні моя мрія здійснилася, я щаслива. Просила за те, щоб всі були при доброму здоров'ї.
 
 
Світлана
 
Хочу подякувати за поїздку і Службу Божу. Стало легше на душі. Просила здоров'я і довголіття для всіх членів своєї родини, а також сімейного щастя.
 
 
Леся
 
Я просила за рідних, за прощення, за навернення...
 
 
***
 
Ця поїздка - це спілкування з Богом... На мою думку, якщо молитва щира і іде від серця, то все, що ми просимо, обов'язково збудеться.
 
 
Ярина
 
Ця поїздка мене духовно збагатила, прибавивши мені більше сили і віри в себе. Молячись. я просила за своє здоров'я і за здоров'я своїх рідних.
 
 
***
 
Сподобалась, хоч і невелика, але все ж - таки духовна єдність українців, яка поступово зростає. Як я завжди говорю: сюди навіть Чінгізхан не доходив, а ми дійшли, закріпились, живемо і народжуємо дітей, а це наше майбутнє. Невідомо, яке воно буде, але надіємось,буде щасливе.
 
 
Люба
 
Для мене Фатіма - це особливе місце. Завдячуючи Матері Божій, у мене народилася донечка, і кожного разу, коли приїжджаю сюди, в душі поселяється спокій. Дякую Матері Божій і прошу здоров'я і миру, зла годи для усієї родини.
 
 
Валерій
 
Я вже тут майже 12 років. І кожний рік їздив до Фатіми, а іноді й 2 рази в рік. Спочатку з португалами, але нічого не пізнавав нового. А зараз кожного разу пізнаю щось нове, тобто історію Фатіми, побачив нові історичні місця. Багато пізнав в спілкуванні з українцями. Побільше б таких поїздок. Вітання організаторам.
 
 
Марія
 
Дуже люблю святі місця, відчуваю себе духовно збагаченою. Сьогодні в мене була така можливість просити у Матінки Божої, щоб зглянулася на бідних людей, як у Португалії, так і в цілому світі. А також просила здоров'я для своїх рідних, всієї своєї родини.
 
 
Зінаїда
 
Здоров'я дітям і всієї родини. Щастя і благополуччя в сім'ях. Прощення гріхів. Я приїхала перший раз, тому ця поїздка незабутня для мене.
 
 
Антоніна
 
Щоб у моїх дітей було все добре, щоб були здорові, щоб мій чоловік був здоровий, і прощення гріхів.
 
 
Любов
 
Здоров'я дітям. Благополуччя, щастя. Просила прощення гріхів.
 
 
***
 
Здоров'я родині, роботи, душевного спокою та улагодження всіх церковних справ.
 
 
***
 
Пречиста Діво, Богородице, дякую Тобі за звістку: "у Вас зародилось нове життя". Ти найкраще знаєш трепет материнський. Молю Тебе за заступництво перед Богом і Отцем нашим Небесним, щоб охороняв від небезпеки і дарував нам, батькам, мудрість не нашкодити тому дару, що з небес нам даний. Щоб дитя народилося і зростало здоровим нам на радість, а Богу на славу. Молю Тебе за мир у душах наших рідних. Хай світло Христового Воскресіння відкриє серця їхні і осінить світлом правди.
 
 
Ось такі свої біди, проблеми, уповання, радості та подяки принесли ми під покров Цариці Небесної. Мені пригадалася пісня,що, на мою думку, відображає почуття усіх вірних Греко-Католицької Церкви до Пресвятої Богородиці, які набули ще більшого резонансу під час цієї Прощі до Фатіми. Ось ця пісня:
 
 
О, Маріє, Мати Божа,
Зглянься Ти над нами,
Ми до тебе прибігаєм
З сльозами, мольбами.
 
       Ми до Тебе прибігаєм
       І серця приносим,
       А у тебе заступництва
       Молимо і просим.
 
               Заступайся в Сина Твого
               За нами, синами,
               Свої мольби неси Йому
               З нашими сльозами.
 
Умоли нам гріхів прощі,
Мати, наша Ненько,
Щоб ми були серцем чисті,
Як роса раненько.
 
       Щоб ми були серцем чисті,
       Добре все творили,
       Йшли слідами Сина Твого,
       По-божому жили.
 
                 Щоб ми жили, як Бог хоче,
                 В щасті чи в недолі,
                 Та все вірні, все згідливі
                 З судом Божої волі.
 
Все згідливі, все в надії
На ту нагороду,
Що хрестом з'єднав Спаситель
Для людського роду.
 
         О, Маріє, Мати Божа,
         Встався Ти за нами,
         Ти нам ввіки будеш Мати,
         Ми Тобі - синами.
 
 
Ірина Сергієнко
світлини можна буде переглянути ось тут
Категорія: Новини | Переглядів: 1068 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz