Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи Ви підете на вибори 28 жовтня?
Всього відповідей: 42
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Червень » 14 » "Подорож Барвінку" ;)
18:02
"Подорож Барвінку" ;)
Субота 26 травня видалася дуже гарним сонячним днем і ця чудова погода сприяла нашому піднесеному настрою, з яким ми вирушили в гості до осередку м. Аґеда Спілки українців у Португалії. Наш ДЮЦ "Барвінок” разом з батьками, вчителями, о. Андрієм і нашим осередком м. Гая дружно сіли в автобус, помолилися Богу і вирушили в дорогу.
 
 
Першою нашою зупинкою був муніципальний парк м. Аґеда "Alta Vila”, який здивував своєю зеленню, квітами, озером з птахами. Діти гралися, сміялися, їм було весело. Але найбільше сподобались батькам, дітям, вчителям спортивні ігри, які провів батько п. Ігор М., та естафета, в якій перемогла дружба. Неабиякий успіх мав конкурс між батьками "Xто швидше з’їсть кашу”, де переможцями вийшли п. Оксана Б. і п. Галя С. Сподобався конкурс "Xто краще і швидше зав’яже краватку”, де перемогла п. Олександра Р. І, насамкінець, всіх дуже потішив конкурс "Стрибки в мішках”.
 
 
Після цього всі дружно сіли за стіл, пообідали і вирушили до відділення Червоного Хреста, куди й запросила нас до участі у святі голова осередку м. Аґеда СУП п. Надія Уманська.
 
 
Урочисту частину святкування 5-річчя заснування осередку в Аґеді розпочала Ірина Бабчук з Візеу піснею "Ой, роде наш красний, роде наш прекрасний...” Після цього п. Надія коротко розповіла про діяльність осередку Спілки за 5 років, а також висловила сподівання на розширення співпраці з іншими осередками та португальськими інституціями. До привітань приєдналися консул України в м. Порту Коваль А.В., президент Районної Ради м. Аґеди, а також голова Осередку Спілки українців у м. Гая Яворський Сергій, подарувавши на згадку квіти, торт.
 
 
Осередок Спілки українців м. Аґеда виступив зі своїм концертом, де прозвучали українські пісні, вихованці ДЮЦ "Соняшник” подарували теплі вірші про Україну, а португальський хор виконав пісні українською, російською і португальською мовами.
 
 
ДЮЦ "Барвінок” привітав усіх з цим чудовим святом і подарував незабутні хвилини радості, декламуючи вірші для дорогих людей - матусь, а також, співаючи " Мамину молитву”, "Колискову”, "Мамо”, "Мамина сорочка”. Після щирих побажань щастя, здоров’я, достатку, благополуччя, прозвучало багатоголосне "Многая літа”.
 
 
У своєму вітальному слові о. Андрій ще раз підкреслив значимість слова "Мати”, яке є початком для всього, і яке ми, діти, повинні завжди цінувати, любити, берегти; також побажав усім матерям одержувати від своїх дітей тільки радість, а дітям - не забувати Божу заповідь: "Шануй батька свого і матір свою”.
 
 
На закінчення свята всі присутні в залі заспівали дружну пісню "Одна калина”.
 
 
ДЮЦ "Барвінок” повертався додому з веселим, піднесеним настроєм; дорогою ділилися своїми враженнями від поїздки.
 
 
п. Олександра Р.
 
Так, ми - українці, ми всі одна родина, а особливо тут, на чужині. Доля закинула нас далеко від рідного дому. Але ми не цураємося своїх звичаїв, обрядів.
 
"Ой, роде наш красний, роде наш прекрасний...” Саме цією піснею було розпочато урочисте святкування.
 
Свято пройшло на вищому рівні! Пісні, вірші,чудові вишиванки.
 
Мені здалося, що я побувала в Україні. Згадалось дитинство. Колискова і щира мамина молитва....
 
Від усієї душі я хочу подякувати тим людям, які організували нашим дітям і нам також, таке чудове свято. Щиро дякую усім! Все було прекрасно!
 
 
Сім’я Возних
 
Хочемо подякувати за поїздку в Аґеду. Була чудова ескурсія для нашої сім’ї. Сподобався парк, в якому ми і наші діти провели гарний день. Також нам дуже сподобався концерт, в якому наші діти виступали. Ми за подальше продовження таких виїздів зі школою.
 
 
п. Василь П.
 
Поїздка нашого осередку Гаї в м. Агеда мені дуже сподобалась. А найголовніше, що мої враження повністю співпали з думкою моєї доньки. Слід відмітити високий рівень організації поїздки. Активність батьків у конкурсах була дещо низькою, чого не скажеш про наших дітей. Їм конкурси дуже сподобались, тому кількість конкурсних змагань можна було би збільшити. Офіційна частина концерту виявила, що не дивлячись на малий термін існування "Барвінку”, наші діти показали себе дисціплінованою та добре згуртованою командою. Також приємно вразила своєю гостинністю друга частина свята, де господарі провели високий професійний підхід. Закінчилась поїздка невеликою нарадою батьків, де відбувався обмін думками та були проведені попередні підсумки поїздки.
 
 
п. Альона Ф.
 
Так, в загальному, поїздкою я задоволена, але основне, що задоволений мій син. Сподобалась дружня, невимушена і тепла атмосфера у колективі.
 
Поїздка була гарно організована і продумана, від початку і до кінця. Стосовно концерту, діти були гарно підготовлені , що свідчить про шалену роботу педагогів, які з ними працюють. Єдине, що хотілося б сказати, хочеться більшої активності зі сторони батьків, щоби були менш інертними ( особливо у конкурсах).
 
 
п. Тетяна Л.
 
Мої враження з поїздки до м. Аґеда :
– дуже гарний парк;
– все організовано;
– дітки гарно виступили;
– більше таких поїздок і цікавого проведення часу.
 
 
опрацювала п. Марія Медвідь
Категорія: Новини | Переглядів: 1090 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Gonorimbmib  
0
Привет!

2 EntenoAnesk  
0
Hello

1 Надя  
0
Спасибі за гарні відгуки!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz