Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи Ви підете на вибори 28 жовтня?
Всього відповідей: 42
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Січень » 18 » Парламентарі вимагають від Президента Януковича припинити політику дискримінації українських церков
12:41
Парламентарі вимагають від Президента Януковича припинити політику дискримінації українських церков
Київ – 50 народних депутатів України від опозиційних фракцій НУНС та БЮТ-Батьківщина, а також низка позафракційних депутатів, звернулися до Президента Віктора Януковича з вимогою припинити дискримінацію з боку влади українських церков. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи з посиланням на сайт партії «За Україну!».
 
 
"Ми, народні депутати України, глибоко стурбовані підтримкою Вами як главою Української держави, а також очолюваною Вами владою в цілому, лише однієї релігійної організації – Української Православної Церкви в підпорядкуванні Московського Патріархату (УПЦ-МП). При цьому, всупереч нормам Конституції та Законів України, інші релігійні організації, що об’єднують мільйони українців, зазнають демонстративної зневаги та дискримінації з боку влади”, – зазначається у зверненні парламентарів.
 
 
Автори звернення переконанні, що спроби влади фактично визнавати лише одну церкву все більше загрожують підірвати хитке міжконфесійне порозуміння, спровокувати в країні релігійну напругу.
 
 
"Власне така напруга вже виникає через спроби внести вибухонебезпечні зміни до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації», необґрунтовано виселити українські музеї з території української святині – Києво-Печерської Лаври, обговорення можливості передачі винятково УПЦ-МП храму Святої Софії – найбільшої спільної християнської святині України”, – наголошується в тексті документу.
 
 
У зверненні також зазначається, що досі не отримали належної оцінки дії правоохоронних органів, які 27-28 липня 2010 р. чинили перешкоди приїзду віруючих Київського Патріархату на святкування Дня Хрещення Київської Русі.
 
 
"У Донецькій, Луганській, Київській, Вінницький та інших областях представники державної виконавчої влади під час зустрічей із українським православним духовенством закликають священиків переходити в підпорядкування Московському патріархату, влада також цілеспрямовано обмежує доступ УПЦ-КП до проведення відправ у Збройних Силах, на цвинтарях (як це сталося в Києві), штучно створюючи умови для домінування лише однієї релігійної організації”, – говориться у зверненні.
 
 
З огляду лише на невелику частину викладених тривожних фактів, автори звернення закликають Президента України невідкладно налагодити державно-церковний діалог. Парламентарі закликають Віктора Януковича провести особисті зустрічі із представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, з предстоятелями Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви та інших релігійних організацій, що діють в Україні.
 
 
Крім цього, народні депутати заявили про необхідність припинити будь-які спроби влади створити штучні преференції лише для однієї релігійної організації – як шляхом зміни законодавства, так і через конкретні дискримінаційні дії виконавчої влади на центральному й місцевому рівні. Вони також закликали Главу держави забезпечити об’єктивне розслідування фактів тиску на представників УПЦ Київського Патріархату, перешкоджання в проведенні релігійної діяльності, рейдерського захоплення храмів.
 
 
Інститут релігійної свободи, м.Київ
www.irs.in.ua
Категорія: Новини | Переглядів: 734 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz