Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи Ви підете на вибори 28 жовтня?
Всього відповідей: 42
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Травень » 23 » Можна мати сотні друзів у Facebook і жодного реального друга, - архиєпископ Челлі
22:02
Можна мати сотні друзів у Facebook і жодного реального друга, - архиєпископ Челлі
Президент Папської Ради соціальної комунікації архиєпископ Клаудіо Марія Челлі вважає, що засоби масової інформації мають пропагувати, а не висміювати духовні цінності. Як передає кореспондент УНІАН, таку думку архиєпископ Челлі висловив під час лекції в Інституті міжнародних відносин та Інституті журналістики Київського національного університету на тему: «Проголошувати цінності сьогодні».
 
 
На лекції йшлося про важливість соціальних комунікацій: добро і зло, яке можемо від них отримувати. Проте найважливішим, на його думку, є шлях кожного з нас, шлях до пошуку правди, якого значення ми йому надаємо.
 
 
"Бо коли ми говоримо про пошук правди — маємо на увазі її віднайти, аби поділитися нею з іншими. Проте тут виникає питання, як поділитися тим, що ми шукаємо. Тому часто повторюю, що покликання журналіста є надзвичайно захоплюючим. Це покликання є дуже відповідальним. Бо під питанням залишається моя автентичність, автентичність кожного з нас. Водночас це також покликання, яке передбачає певний ризик. У певних ситуаціях можна навіть втратити роботу, у деяких країнах навіть хтось покладає своє життя за те, щоб донести правду”, — сказав він.
 
 
За словами високопосадовця з Ватикану, нині люди живуть у світі web_2.0, завдяки якому можуть комунікувати один з одним віртуально. Водночас архиєпископ Челлі зауважив, що можна мати сотні друзів у Facebook, але це все-таки будуть віртуальні друзі.
 
 
"Як наслідок, це може означати, що нема жодного реального друга. І родина має дати відповіді на виклики, які пропонує комунікація в контексті взаєморозуміння. Мені цікаво вас спитати, що роблять ваші батьки, коли ви заходите в інтернет. Медіа має страшенний вплив формування певного бачення життя, сім'ї та цінностей.
 
 
Щодо релігії, то часом бачимо певне висміювання релігійних цінностей. Тому варто ще раз задуматися над тим, як мас-медіа ставляться до системи цінностей. Тож один з важливих елементів є шанування цінностей людської особистості. Варто задуматися над тим, що мас-медіа — велике джерело, яке можна використати для освіти, а також для духовних цінностей. Тому школа — це те місце, де мають вчити дітей, як правильно користуватися всесвітньою мережею”, — вважає президент Папської Ради соціальної комунікації.
 
 
Після лекції студенти та викладачі Інституту журналістики та Інституту міжнародних відносин мали змогу поставити гостю з Ватикану запитання.
 
 
Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі перебуватиме в Україні до 24 травня. Мета його візиту – ознайомлення з комунікаційною діяльністю Української Греко-Католицької Церкви, а також показати важливість для Римо-Католицької Церкви ведення інформаційної діяльності.
 
 
Світлини Юрія Тивончука
Категорія: Новини | Переглядів: 694 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz