Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Червень » 6 » Кожні п’ять хвилин убивають християнина
20:14
Кожні п’ять хвилин убивають християнина
«Кожні п'ять хвилин через свою віру гине один християнин». Ця жахлива звістка прозвучала у виступі соціолога Массімо Інтровіньє на Міжнародній Конференції з міжрелігійного діалогу між християнами, євреями і мусульманами, що відбулася в Гедолле (Будапешт) у рамках головування Угорщини в Євросоюзі.
 
 
Інтровіньє, представник Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ) з боротьби з нетерпимістю та дискримінацією проти християн, повідомив, що щорічно гине 105.000 християн через свою віру, причому ця цифра показує тільки кількість справжніх мучеників, тобто людей, убитих лише за те, що вони - християни, без урахування жертв цивільних і міждержавних війн.
 
 
«Якщо ця цифра не прозвучить в світі, якщо не припиниться ця бійня, якщо не буде визнано, що переслідування християн є першою проблемою світу в питаннях насильства та релігійної дискримінації, то діалог між релігіями перетвориться тільки в красиві зустрічі, що не дають ніякого конкретного результату», - заявив експерт.
 
 
У зустрічі беруть участь поважні особи: Кардинал Петер Ерде, президент європейських єпископів, Кустодій Святої Землі о. Пьєрбаттіста Піццабалла, Архиєпископ Антоніо Марія Вельйо, Президент Папської Ради з пастирських послань мігрантам, маронітський Архиєпископ Бейрута Поль Матар, митрополит Іларіон, «Міністр закордонних справ» Російської Православної Церкви, представник єврейського європейського конгресу Густав Золтаї, представник Організації ісламської конференції Омюр Орхунн і генеральний секретар Комітету з ісламсько-християнського діалогу в Лівані Харек Шакіб Шехаб.
 
 
Єгипетський дипломат Алі Махмуд заявив, що в його країні готуються закони, які будуть захищати християнські меншини. Ці закони оголошують злочином виступи, які провокують ненависть, а також забороняють ворожі зборища поблизу церков.
 
 
Кардинал Ерде підкреслив, що «небезпека полягає в тому, що багато християнських громад Середнього Сходу зникають внаслідок еміграції, тому що християни, що відчувають над собою загрозу, втікають».
 
 
«Європа повинна приготуватися до нової хвилі еміграції, на цей раз до еміграції християн, які втікають від переслідувань», - попередив він.
 
 
Зі свого боку, митрополит Іларіон нагадав, що, принаймні, один мільйон християн-жертв переслідувань - це діти.
 
 
Джерело статті
Джерело фотографії
Категорія: Новини | Переглядів: 669 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Теги: смерть, мученики, християни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz