Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Травень » 17 » Кілька думок з приводу «православного дрес-коду»
09:49
Кілька думок з приводу «православного дрес-коду»
Зацікавила мене інформація про «православний дрес-код». Бажання впливати на жіночу моду з боку церковних організацій - не нова тенденція. В різні часи боролись з різним: з тісними корсетами, з фарбованим волоссям, з сорочками з тонкого полотна, з перуками, з вуалями, зі шнурівками, з розрізаними рукавами, з червоними туфлями, із чорними туфлями, і т.д. Мотивація завжди була та сама: моральний вигляд жінки.
 
 
Пропоную невеликий тест. Спробуйте проїхатись на роботу у тролейбусі і порахувати скільки жінок одягнені пристойно, на вашу думку, а скільки - ні. І рахувати потрібно ВСІХ жінок, не тільки 18-річних яскравих блондинок. Результати тесту вас здивують: абсолютна більшість жінок, як молодих, так середнього і літнього віку одягнені пристойно. Навіть зараз, у такий час, коли жінки за крилатим висловом нашого Президента «починають роздягатися». З викликом (коротка спідниця, яскравий макіяж) одягнені дуже маленький відсоток жінок. Тепер питання: чому чоловіки впевнені, що непристойно одягаються набагато більше жінок, ніж це є насправді? Відповідь у особливостях мозку, він реагує на яскравий збудник. Тобто блондинка у міні залишається у свідомості, а десяток бабусь у максі з неї зникають безслідно.
 
 
Із викликом одягається не тільки невеликий відсоток жінок, але й жінки певного віку і у певному стані. У стані активного пошуку. Пошуку себе і своєї половини. До 30-років у жінки це звичайно минає. А тепер інше питання: чому за кілька дівчат у стані активного пошуку має страждати все жіноцтво?
 
 
Взагалі цікаво, чому право вирішувати що носити жінкам експропріювали чоловіки? Щось я не знаю жодної жіночої організації, яка б вказувала чоловікам, як їм потрібно вдягатися. Хоча нарікання є: всі ці майки на голе тіло, обвислі «трєніки», турецькі светри і т.д. Ну може дружина щось скаже і все. Ми мовчимо, натомість чоловіки...
 
 
Наприклад, церковні ієрархи, які турбуються про довжину спідниці, хустку та жіночі брюки. Ніби немає більшого гріха, ніж прийти на Службу у штанях чи без хустки. Я, наприклад, у силу своєї професії із джинсів не вилізаю. Сьогодні зранку я іду на прес-конференцію до губернатора, а після обіду мене направлять на стадницький полігон для побутових відходів. І все побачене там справляє на мене таке враження, що просто необхідно піти до церкви, до Бога. А нізя. «Не положено, у тебе немає хустки.» Добре, залишається інший вихід - піти напитися пива у барі, туди без хустки пускають.
 
 
Політики теж не залишаються осторонь актуальних питань жіночої моди. Наприклад, французькі вирішують за жінок: носити тим мусульманський одяг чи ні . Французькі політики: «Не носити!». А чоловіки тих жінок кажуть навпаки: «Носити!». У суспільстві конфронтація, президент робить вигляд, що захищає інтереси французів, мусульмани вважають, що їх ображають. Всі при справі, всі задоволені. Звичайно, все це геополітика, бійка за життєвий простір між мешканцями старої Європи і мігрантами і т.д. Тобто чоловічі розборки. А перепадає в першу чергу як завжди жінкам. Якщо дійсно справа в одязі, чому їх не спитати: що ви хочете носити? Ан, ні.
 
 
Крім того всі великі кутюр’є — теж чоловіки. Враховуючи їх специфічні сексуальні вподобання, маємо новий ідеал краси — неповнолітній андроґін, щойно звільнений із концтабору. Ніби для жінок мода, але жінці, справжній жінці, дорослій, нормальної статури в ній місця не має. І настільки це недосяжний ідеал краси, що відмовся ти взагалі від їжі, однаково його не досягнеш.
 
 
Чому чоловіки так переймаються питаннями жіночого одягу і вигляду? Кутюр’є не чіпаємо, вони так гроші заробляють. А щодо інших... Тут є кілька моментів. Перше, мені здається, що чоловіки абсолютно переконані, що жінки одягають для них. З цього, думаю, і виникають всі проблеми. Тут і чоловічі комплекси, і переконання, що жінка вдягається, щоб зваблювати, і середньовічна концепція «жінка як посудина зла», і багато чого іншого. «Якщо вони вдягають для нас, зараз ми їм скажемо як це потрібно робити!»
 
 
Насправді це не так. Жінка вдягається згідно своїх уявлень, щодо того, як вона має виглядати. Так, як вона почуває себе комфортно. Потім вже в рівній мірі для чоловіків та інших жінок. Для перших, щоб привертати увагу (див. тест), а для інших - щоб, заздрили. Але! В ПЕРШУ ЧЕРГУ ЖІНКА ВДЯГАЄТЬСЯ ДЛЯ СЕБЕ.
 
 
Другий момент — маніпуляція. Бажання виглядати гарно і модно для жінок непереборне. Це природа жінки така — вона бажає бути гарною, як чоловіки бажають бути сильними. Проти природи звісно не попреш, але можна зробити так, щоб жінка почувала себе апріорі винною, гріховною.
 
 
Ще один момент — перекласти з хворої голови на здорову. Якщо о. Чаплін, ідеолог православного дрес-коду, збуджується від вигляду дівчат на вулиці, це проблема о. Чапліна, а не тих дівчат. Залиште дівчат у спокої, дуже скоро вони вийдуть заміж, народять, погладшають і коротку спідницю більше носити не зможуть.
 
 
І четверте, знов політика. З вуличним дрес-кодом вирішується цілий комплекс проблем: можна відволікти суспільство від більш важливіших справ(хай краще дрес-код обговорюють, ніж рівень життя), і влізти у актуальні проблеми законотворчості, і зайвий раз про себе нагадати і пропіаритись. Крім того, це загальноросійська тенденція, вводити різноманітні дрес-коди (у навчальних закладах, на роботі). Тобто, загальний контроль. А одяг, як важливий елемент цього контролю.
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 1046 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Теги: дрес код, одяг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz