Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Карітас б’є на сполох: необхідно негайно змінювати ставлення молодих українців до абортів
01:36
Карітас б’є на сполох: необхідно негайно змінювати ставлення молодих українців до абортів
В рамках проекту «Мережа дитячих соціальних центрів для дітей трудових мігрантів» у Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ 17 жовтня було проведено просвітницько-профілактичний захід на тему «Несвідоме зло. Попередження аборту та висвітлення всіх можливих його наслідків для жінки». Захід присвячений гострій соціальній проблемі абортів в Україні, ─ по суті, проблемі легалізованого дітовбивства, яке щорічно забирає сотні тисяч життів невинних дітей, майбутнього нації.
 
 
Саме з метою висвітлення проблематики абортів, формування відповідного ставлення підлітків та молоді Івано-Франківська до цієї проблеми на зустріч була запрошена лікар-акушер, викладач Івано-Франківського Націоанального Медичного Університету Галина Гвоздецька, яка безпосередньо знайома із цією проблемою.
 
 
Участь у заході взяло 23 підлітків віком 14-16 років. Як повідомили РІСУ у Карітасі, аудиторія заходу, а саме діти трудових мігрантів, обрана була невипадково. Ці діти є фактично соціальними сиротами, особливо проблематичною категорією соціально незахищених дітей України. Тривала розлука з батьками впливає на виховання, психологічний стан і розвиток таких дітей, формування світогляду, життєвих цінностей, розуміння соціальних ролей у сім’ї. Часто депресії, тривога, самотність, відчуття провини, або ж навпаки ─ агресія та злість на батьків, ─ є насущними життєвими проблемами дітей трудових мігрантів. Також додаються такі ж труднощі, як і у їхніх однолітків: труднощі у процесі особистої соціалізації, труднощі у школі, встановлення відносин із протилежною статтю та інше. І через відсутність батьків, які могли б допомогти у подоланні цих труднощів, дітям трудових мігрантів значно складніше впоратись із проблемами дитячо-підліткового віку (зокрема, із темою явища і наслідків абортів) самотужки.
 
 
Завданням зустрічі дітей в місцевому Карітасі було окреслити статистику абортів в Україні, оглянути чинне законодавство в сфері захисту життя, розглянути медико-психологічні, моральні аспекти і наслідки аборту, його вплив на здоров'я жінки та стабільність подружжя і сім'ї. Також діти долучились до дискусії про відповідальність як жінки, так і чоловіка у рішенні зробити аборт.
 
 
«Яка страшна правда приховується за медичним терміном «штучне переривання вагітності»! Переривання людського життя, обірваний подих беззахисної істоти, яка не може захистити себе та сподівається на захист своєї єдиної та найріднішої мами. Але матері, які неспроможні опиратися волі чоловіка, батьків, суспільства, своїм бажанням та пристрастям вбивають, на жаль, інколи своє рідне дитятко…», ─ цими словами Леся Дорош, координатор роботи із дітьми трудових мігрантів у Івано-Франківську, завершила обговорення теми зустрічі із підлітками.
 
 
За статистикою, в 1990 році Україна була на 2-му місці після Росії за кількістю абортів (понад 1 000 000 на рік). Сьогодні офіційна цифра становить понад 200 000 випадків на рік. Але це статистика лише закладів охорони здоров'я, а ніхто не рахує кількість абортів, проведених приватними клініками, а також самовільних.
 
 
При наявному в Україні стані речей ці наслідки вже поширилися на все суспільство. 1 млн. подружніх пар в Україні неплідні, з них 868 тисяч – жінки і основною причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт.
 
 
Карітас б’є на сполох і вважає за обов’язок змінити звичне ставлення до явища абортів і збільшити кількість просвітницької інформації, працювати із підлітками та молоддю в цьому напрямку.
 
 
Категорія: Навколо початку життя | Переглядів: 1494 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz