Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Липень » 17 » Форуму з питань міграцій у Албергарії
15:56
Форуму з питань міграцій у Албергарії
Провінційна Албергарія-а-Велья стала місцем проведення поважного форуму з питань міграцій.
 
 
Впродовж п’яти днів у єпархіальному будинку санктуарію Nossa Senhora de Socorro, що знаходиться у мальовничих околицях Албергарії-а-Велья, проходила щорічна зустріч єпархіальних секретаріатів у справах душпастирської опіки для мігрантів. Зустріч була присвячена темі Міграції "Сучасність та майбутнє". Крім представників Католицької Церкви Португалії та організацій, що займаються питаннями, пов’язаними з міграційними процесами, учасниками форуму були капелани іммігрантів Католицької Церкви у Португалії. З боку Української Греко-Католицької Церкви у зустрічі взяли участь виконавчий секретар Патріаршого Місійного відділу УГКЦ о. Василь Поточняк, Координатор УГКЦ у Португалії о. Іван Ґудзь та капелан Фатіми та Сантареня о. Сільвіо Литвинчук.
 
 
О. Василь Поточняк став одним з основних доповідач1в на зустрічі. Він виступив з промовою "Українська Греко-Католицька Церква у Португалії. Стосунки між обрядами:латинським та візант1йським". Доповідач детально змалював сучасний міграційний процес у світі та Європі, а також навів приклади про кількість українців, що залишили Батьківщину Зараз від 4 до 6 мільйонів українців розсіялося по Європі, в більшості це вірні Української Греко-Католицької Церкви. Від 50 до 70 тисяч Українців Працює у Португалії і тому великою турботою УГКЦ е підтримати їх , не тільки духовно та релігійно, а й по-людськи.
 
 
Доповідач відзначив відчутну допомогу та підтримку з боку Католицької Церкви у наданні храмів для богослужіння, створенні умов для збереження нашого обряду, нашої духовності вдалині від домівки, у країнах, що нас прийняли.
 
 
Отець Василь Поточняк торкнувся питань історичного минулого: введення християнства у 988р., розколу церкви, складних та неоднозначних відносин між Украйною та Росією протягом віків. Страшних переслідувань зазнала наша Церква після революції у Росії у 1917р. Після великого голодомору 1932-1933рр., коли загинули мільйони українців, та другої світової війни Сталін розгорнув велику кампанію проти нашої Церкви, представляючи іі ворогом народу. Багато єпископів, священників та вірних, що не погодилися відмовитися від своєї віри та культури, були вивезені до Сибіру, де померли у концентраційних таборах. Мученики нашої Церкви були беатифіковані на початку цього тисячоліття, коли Папа Римський Іван Павло ІІ відвідав Україну. Незважаючи на переслідування, наша Церква ніколи не переставала існувати як Божа Церква, діяла у підпіллі. З розпадом Радянського Союзу у кінці минулого століття наша Церква вийшла з підпілля і діє відкрито.
 
 
Отець Василь Поточняк ознайомив присутніх із структурою сучасної УГКЦ, іі складових частин. Єпископським Синодом організовано Пасторально Місійний Відділ, що займається проблемами українських емігрантів. Як зазначив доповідач , великим завданням нашої Церкви е підтримка, допомога, духовна, культурна, моральна всім нашим віруючим, що живуть у еміграції.
 
 
Після доповіді о. Василь відповів на численні питання присутніх стосовно східного обряду.
 
 
Учасники форуму прийшли до висновку про необхідність глибше вивчати особливості Католицьких Церков східного обряду, бо недостатність знань часто призводить до ототожнення цих Церков з Православною Церквою та забруднює міжрелігійний діалог.
 
 
Ірина Сергієнко
Категорія: Новини | Переглядів: 544 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz