Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Грудень » 23 » «До вас їде український Миколай»
02:16
«До вас їде український Миколай»
Міністерство культури України за координаційної підтримки Товариства зв’язків з українцями за межами України "Україна-Світ” з 14 по 25 грудня 2012 року провели для дітей закордонного українства в Португальській Республіці та Королівстві Іспанія культурно-мистецьку акцію «До вас їде український Миколай» за участю групи артистів Національного народного хору України ім. Г. Верьовки.
 
 
В Португальській Республіці артисти виступили в містах Порто, Лісабоні та Фару. Перший концерт відбувся в місті Віла Нова де Гая. Парафіяльний концертний зал вітав артистів та Миколая бурхливими оплесками. Усі охочі радо фотографувалися на згадку про українського Миколая.
 
 
В Лісабоні учасники мистецької акції відвідали українську школу «Дивосвіт», в якій навчаються понад дві сотні дітей. Тут вони зустрілися з вчителями школи та учнями. Концерт відбувся в сучасному греко-католицькому костелі, в якому було понад шістсот глядачів. Повністю заповнений зал оваціями зустрічав кожен виступ артистів. На концерті були присутні представники Посольства України в Португалії та керівники міста.
 
 
Українська школа ім. Тараса Шевченка в місті Фаро, разом з українсько Громадою, організували концерт в престижному залі Університету Алгарве, який має багаторічні зв‘язки з Україною. Ректор Університету надав безкоштовно зал, який заповнили понад пів тисячі глядачів. Зал заповнили люди з українськими прапорами, одіті в вишиванки з різних областей України. Після кожного номеру звучали вигуки «браво», «молодці» та «СлаваУкраїні»!
 
 
Концертні виступи в Іспанії пройшли в містах Малага, Мурсія, Мадрид та Барселона. Першим іспанським містом, яке приймало артистів, була Малага. Українську школу в Малазі відвідують українські діти з цілої округи. Заповнений чудовий зал міського Будинку культури радо вітав прославлених артистів з України.
 
 
Після усіх концертів український Миколай дарував дітям солодощі і подарунки. Усім вчителям відвіданих українських шкіл на згадку про зустріч з артистами подарували ляльки-мотанки.
 
 
Мурсія вітала артистів в престижному залі центрального банку міста. Бажаючих булу так багато, що артисти вирішили, замість одного, дати два концерти.
 
 
В столиці Іспанії Мадриді концерт пройшов в концертному залі української школи. Українська школа в Мадриді є одною із найбільших за кількістю учнів. Вона має своє приміщення, яке їй виділило місто. На концерті був присутній Посол України в Іспанії Анатолій Щерба з працівниками посольства.
 
 
Мистецька акція завершувалася в місті Барселона. По при святкові дні, Будинок культури міста був заповнений повністю. Діти з української школи, батьки, українська громада та іспанські глядачі довго не хотіли відпускати артистів.
 
 
Мистецький проект «До Вас їде український Миколай» вже став традиційним. Він проходить восьмий рік поспіль. В минулі роки «український Миколай» відвідав українські громади Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії, Угорщини, Австрії, Німеччини, Білорусії, Латвії, Литви, Естонії, Росії, Молдови та Придністров’я. А цього року його зустрічали українські громади Португалії та Іспанії.
 
 
Хочемо подякувати усім, хто допомагав у цьому проекті як в Україні так і за її межами: голові Спілки Українців Португалії Павлові Садосі, директору української школи в Лісабоні Юрію Унгуряну, ієрм. Андрію Цікалу, директору української школи в м. Фару – Дмитрук Наталії, Голові Спілки українців Агеди – Надії Уманській, директору української школи в Малазі – Петруняк Наталії та отцю Тарасу, Голові Спілки українців Мурсії – Ларисі Пономаренко, Голові Спілки українців Мадриду – Михайлу Беню, Голові Спілки українців Барселони – Ользі Дзюбан, Послу України в Іспанії – Анатолію Щербі, Генеральному Консулу України в Малазі – Олегу Власенку та Генеральному Консулу в Барселоні – Олександру Хрипунову.
 
 
член Президії УВКР,
Голова Секретаріату Товариства «Україна-Світ»,
координатор проекту Алла КЕНДЗЕРА
 
Категорія: Новини | Переглядів: 1223 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz