Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи Ви підете на вибори 28 жовтня?
Всього відповідей: 42
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Будь-яка диктатура не відповідає свобідній природі людини
11:32
Будь-яка диктатура не відповідає свобідній природі людини
На прохання «Католицького Оглядача» Голова патріаршої комісії УГКЦ у справах мирян, п. Юрій Підлісний, прокоментував актуальну ситуацію в Україні:
 
 
- З огляду на останні події, і не тільки, можна сказати, що наша держава перетворюється на таку собі авторитарно-олігархічну модель розвитку, щось на зразок навіть Білорусії. Такий процес ми вже спостерігаємо від моменту інавгурації Президента. Це пов’язано і зі змінами Конституції, і з тими законодавчими ініціативами, які висуває уряд, зокрема і Податковий Кодекс, і Житловий Кодекс, який готується, і багато іншого.
 
 
Питання вироку Юлії Тимошенко є лише складовим пунктом загальної політики. Епізод є доволі значущий, тому що арешт і засудження колишнього прем’єр-міністра показує, що ця влада, якщо вже може засудити людину такої політичної ваги, не буде розбиратися з будь-яким іншим громадянином України. Тут є дуже і дуже тривожна, я би сказав, політично сумна ситуація в Україні.
 
 
Що ж стосується вірних Української Греко-Католицької Церкви, бачимо, що приналежність Президента до однієї конфесії спрямовує його політику у релігійній сфері на сприяння виключно цієї конфесії. Не дивно і те, що Президент України фактично не спілкується з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій. Подібна зустріч здається відбулася лише одна за часу його президентства, і дослухається він, як виглядає, виключно до Православної Церкви Московського Патріархату. Тому я думаю, що марно очікувати щось позитивного від цього Президента, від цієї влади для інших церков, для інших релігійних організацій.
 
 
Що ж робити громадянам України у цій ситуації? Очевидно, ми повинні, в першу чергу, як, скажімо, люди віруючі (найперше звертаюся до греко-католиків і римо-католиків), уважно простудіювати для себе позицію, викладену у суспільному вченні Католицької Церкви, як потрібно реагувати на подібну ситуацію. А це включає спокійний, холоднокровний аналіз ситуації, поширення цього аналізу і гуртування людей, щоб відстоювати свої інтереси. Коли гуртом люди відстоюють одну позицію, коли вони знають, чого хочуть, тоді рід диктатора стає не таким страшним, інакше з ним тоді би було важко боротися.
 
 
Відомо, що наш Творець створив нас людьми свобідними, а отже, будь-яка спроба обмежити людську свободу, будь-яка спроба диктувати людині, є непоправною і недопустимою ситуацією, бо вона противиться первинному планові стосовно людини. Тому будь-яка диктатура є не тим устроєм, який відповідає свобідній природі людини.
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 1013 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Теги: свобода | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz