Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Липень » 1 » В УГКЦ виключили з Чину св. Василія Великого 29 монахинь, що підтримували т.зв. «підгорецьких отців»
18:32
В УГКЦ виключили з Чину св. Василія Великого 29 монахинь, що підтримували т.зв. «підгорецьких отців»
У Львові виключили з Чину святого Василія Великого 29 монахинь контемплятивно-адораційного монастиря св. пророка Іллі (Львів-Брюховичі). Про це повідомив сьогодні на прес-конференції владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Декрет Генеральної управи сестер ЧСВВ про виключення затвердив Папа Римський Бенедикт XVI.
 
 
Документ, що вийшов 5 квітня у Ватикані і був проголошений сьогодні, 30 червня, у Львові, називає кілька причин такого рішення. Головною з них є те, що 19 грудня 2008 року сестри монастиря «зробили публічну заяву, в якій визнали свою підчиненість відлученим від католицької Церкви священикам» - так зв. «групі Догнала» або «підгорецьким отцям». Подальша поведінка сестер монастиря «призвела групу вірних до непослуху супроти єрархії УГКЦ». Окрім того, зазначено в копії декрету, яка є в розпорядженні РІСУ, управління монастирем св. Іллі здійснюється «незаконно і неправосильно», оскільки невиконано передбаченої правилами Чину процедури в разі смерті ігумені, яка сталася кілька років тому. Відповідно монастир не має права приймати кандидаток і допускати новичок до вічних обітів, як це робиться тепер. «Нам дуже прикро, що поведінка сестер спричинилася до замішання в Церкві, - зазначила на прес-конференції с. Ігнатія Гаврилик, радниця Генеральної настоятельки сестер ЧСВВ. – Адже дівчата, які начебто вступали в Брюховичах до монастиря, фактично були обмануті».
 
 
«Виключення 29-ти монахинь із Чину не є приватною справою Церкви, як може видатися, - зауважив владика Венедикт (Алексійчук). – Останнім часом сестри активно роздають свої агітки, проводять пікети з різних оказій, розповсюджують свої погляди в ЗМІ, таким чином впливаючи на суспільство».
 
 
Цей вплив, як розповів промотор справедливості Трибуналу Львівської архиєпархії УГКЦ о. Михайло Палій, з погляду УГКЦ є «деструктивним». Тому у листопаді 2010 року в монастир св. Іллі було надіслано з Ватикану перше канонічне попередження; у грудні 2010 року – друге. Жодного з них сестри не прийняли, як і перед тим, у 2008 та 2009 роках. не побажали зустрітися з архимандринею сестер ЧСВВ м. Міріям Кларою Коваль. Усю відповідну в таких випадках канонічну процедуру, зазначив о. Михайло, було виконано, але сестри не взяли до уваги жодних попереджень. Тому Генеральна управа сестер ЧСВВ у Римі прийняла рішення про виключення, звернулася з ним до префекта Конгрегації у справах Східних Церков, і він видав лист-затвердження. Рішення є остаточним.
 
 
Юридичні дії Генерального управління стосуються лише сестер як фізичних осіб. Сам монастир, що зареєстрований у державних органах влади як юридична особа, залишається в юрисдикції УГКЦ. Наразі виключені сестри живуть у ньому, проте, як розповів о. Михайло, Церква має намір звернутися з питанням звільнення цього приміщення до світських правників.
 
 
Довідка
 
 
Контемплятивно-адораційний монастир під покровом св. пророка Іллі, який міститься за адресою вул. Шкільна, 27, Львів-Брюховичі, є обителлю сестер Чину святого Василія Великого. Всі сестри, що є повноправними членами цього монастиря, підпорядковуються Генеральній Управі сестер Чину святого Василія Великого з осідком у місті Римі. (via Sant Alessio, 26, Roma).
 
 
У квітні 2007 р. 29 монахинь монастиря св. Іллі розірвали зв'язок з Генеральною Управою, а 19 грудня 2008 р. зробили публічну заяву про нове підпорядкування так званому "синоду єпископів правовірної Греко-Католицької Церкви". Цей "синод" складається із офіційно відлучених від Католицької Церкви священиків, на чолі з Антоніном Догналом, які обманюють людей, видаючи себе за єпископів, створюють псевдоцерковні структури, накладають «анафему» на Папу Бенедикта XVI та всю єрархію Католицької Церкви, а також публічно зневажають ім’я блаженного Папи Івана Павла ІІ.
 
 
Інформація РІСУ про "Групу Догнала"
Категорія: Новини | Переглядів: 27430 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 ThomasHup  
0
IPB_reg

1 StevenPync  
0
Реми, я предчувствую: этот палач устроит в Меридоре что-нибудь ужасное. Некоторые евреи, хотя и желая сохранить свой собственный генотип, проводят политику мирной сепарации и сосуществования, а не сионистского абсолютизма. Вскоре из тумана возник пустотник довольно зловещего вида в сопровождении встретившего процессию вампира и парочки личей. Как вообще должен себя вести умный человек, совершивший два убийства? На металлической этажерке, в нескольких шагах, с обложки книги взирало лицо Фаллады. Но я прикусила язык, решив дослушать специалиста до конца. инструкция выращивания мицелия . С некоторыми из этих паршивцев мы вместе снимались. При ней же я провел в кабинете минуты три и ни на одну секунду не отрывал глаз от ее лица. Что касается ее, она почти решила соединиться с Полом, пыталась уговорить себя зачать от него. Слившись темно-серой окраской с устилавшими дно камнями.

Я появилась на свет седьмого июня 1952 года, ровно в полдень, в Москве, в родильном доме, который носил в те времена имя Надежды Крупской. Чтобы ему верили на основании чужой репутации, а не его собственной. . Они легко роднятся с людьми, но принимают в свой круг далеко не всех детишек от смешанных браков. И, глядя на эти девять сверкающих шпаг, слыша, как Монсоро подбадривает сбиров, чувствуя, как под ногами хлюпает кровь, этот храбрец, никогда не ведавший страха, увидел, что из глубины комнаты перед ним возник словно бы призрак смерти и, хмуро улыбаясь, поманил его к себе. Хирад нырнул вперед и покатился вниз по склону, в глазах замелькали небо, трава и земля. Рост, по своему обыкновению, молчал, хотя был же у него повод — он все-таки жевал. Да, перебила я Оксану, верно, он еще на них орать стал, велел меня в лесу закопать и привезти другое тело. Его физическая сила и храбрость перечеркивались трусостью моральной. Даже когда Карлос, кружа ее по двору, злобно прошипел: Общество, собравшееся в зале, поредело, но Диана вынуждена была остаться.
http://yvuhosty.bl.ee
http://xxykisv.96.lt
http://hyduruy.besaba.com
http://bujyygj.meximas.com

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz