Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Жовтень » 5 » Українців стало майже на чверть менше або Ще раз про країну мігрантів
12:53
Українців стало майже на чверть менше або Ще раз про країну мігрантів
І сталося це за останні 20 років незалежності. А 14 років тому виїхала до Риму на заробітки й моя сестра. Саме цими днями вона прилетіла до Чернівців і – вжахнулася. Найперше – цінам, відтак незахищеності та безправності людей. А ще – товару в магазинах, де, практично,нічого немає від українського виробника. За її словами, в Італії люди платять дорожче, але купують суто італійське. Бо це не тільки патріотично, а й престижно.
 
 
До речі, сьогодні працюють за кордоном, за даними Всесвітнього банку, 6,6 млн. українців. Через це працездатне населення скоротилось на 39% (!). Наслідки не забарилися. Разом із падінням рівня народжуваності та зростанням смертності це викликало скорочення населення України майже на чверть. І райдужні перспективи поки що нам, на жаль, не світять.
 
 
За даними опитування Центру соціальних досліджень «Софія», третина українців за сприятливих обставин воліла б виїхати до інших країн на постійне місце проживання. Найвище значення цього показника спостерігається серед молоді 18-29 років. Бо більша частина юнаків і дівчат (50,4%) готова їхати за межі держави у пошуках роботи та кращого життя. Прив’язаність українців до рідної землі поступається бажанню шукати більш гідних умов для існування. І все ж близько 18% респондентів вважають Україну найкращою країною у світі. Утім, приблизно стільки ж респондентів шкодують, що їм довелося народитися тут. При цьому більше половини опитаних (51,2%) заявили, що за останній рік стикалися з тими чи іншими порушеннями своїх законних прав.
 
 
Якщо молодь буде втілювати свої еміграційні настрої, а вона, як відомо, належить до найбільш активних прошарків населення, держава зіткнеться з серйозним дефіцитом робочої сили. А це означатиме і серйозний дефіцит бюджету через скорочення обсягу надходження податків.
 
 
Додамо стрімке зростання середнього віку населення, й отримаємо ідеальний сценарій фінансової кризи, подібної до тієї, що спіткали Грецію, Ірландію, Португалію. Єдина різниця може полягати у тому, що згадані країни змогли втриматися на плаву завдяки підтримці світових фінансових донорів. Якщо ж подібне трапиться в Україні, немає жодних гарантій, що головний банк Євросоюзу прийде нам на допомогу, адже немає рецепту на те, як рятувати людей, коли влада отримує гроші МВФ…
 
 
А про те, чому українцям не доводиться очікувати на зростання доброботу – наступного разу.
 
 
http://www.credo-ua.org
Категорія: Новини | Переглядів: 1038 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz