Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2013 » Січень » 23 » Ти, що тримав у обіймах Христа...
19:23
Ти, що тримав у обіймах Христа...
Престольний празник парафії УГКЦ у храмі св. Йосифа в Албергарія-а-Велья.
 
 
Січень багатий на церковні свята. Наша невелика громада має ще одне, наше "особисте" свято - престольний празник храму св. Йосифа. Цього року, як і минулого, радість свята розділили з нами о. Іван Бабчук з Візеу, голова осередку Спілки українців у Агеді Надія Уманська, наші одновірці з Віли Нова де Гая, Сан Жоао де Мадейри та з інших місць.
 
 
Храм носить ім’я святого Йосифа. Серед численних церковних святих Йосиф-Обручник займає особливе, визначне місце. Пригадаємо його життєвий шлях. Походив з роду царя Давида, та жив у бідності у маленькому містечку Назареті, заробляв на життя теслярством. У першому шлюбі мав 6 дітей. Овдовівши, св. Йосиф жив у суворій стриманості. У 80-річному віці був вибраний первосвящениками, щоб оберігав дівство Пресвятої Богородиці. Архангел Гавриїл сповістив йому про втілення через неї Сина Божого. Св. Йосиф був присутній при поклонінні пастирів і волхвів новонародженому Ісусу. Він розділив з Дівою Марією та Ісусом-дитятком усі труднощі та небезпеки під час утечі до Єгипту, рятуючи їх від гніву царя Ірода. Св. Йосиф був опікуном та вихователем Ісуса. То ж можемо тільки здогадуватись, наскільки ця людина була наділена високими моральними якостями, мудрістю, витривалістю, смиренням. Вважається, що помер він у віці близько 100 років, мабуть, після відвідування храму з 12-річним Ісусом, бо більше вже не знаходимо згадок про земне життя цього достойного мужа.
 
 
Отець Андрій Цікало під час святкової проповіді заохотив нас більше взнати про життєвий шлях та особистість цієї надзвичайної людини, що привело його у гроно святих Церкви.
 
 
"Плаваючи" у просторах Інтернету, я знайшла МОЛИТВУ ДО СВЯТОГО ЙОСИФА, в якій яскраво і чітко підкреслюється його винятковість:
 
 
"Радуйся, о Славний Святий Йосифе, Ти ,кому були довірені неоціненні скарби неба і землі, хто був опікуном Того, хто живить усі створіння Вселенної. Ти, після Марії, є святим, що гідний наші найбільшої любові і поваги.
 
 
Ти один, понад усіх святих, був обраний для тої найвищої честі, щоби виховувати, провадити, годувати і навіть тримати в обіймах Месію, котрого так багато царів і пророків дуже бажали побачити"...
 
 
Св. Йосифа вважають покровителем Церкви, Святого Сімейства, християнських сімей, вагітних жінок, дітей та отроків, студентів, теслярів, подорожуючих та емігрантів. Ось і наша невеличка громада віддає честь та поклоніння нашому покровителеві - Святому Йосифу Обручникові.
 
 
Ірина Сергієнко
Категорія: Новини | Переглядів: 2459 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Надя  
0
garno!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz