Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Червень » 21 » "Συγκατάβασις τò φαινόμενον"
19:10
"Συγκατάβασις τò φαινόμενον"
13 червня 2011 року у Вармінсько-Мазурському університеті міста Ольштина (Польща) відбувся публічний та відкритий захист докторської дисертації отця Андрія Олійника, ЧНІ. Наукова праця міститься на 390 сторінках друкованого тексту і носить назву: «Συγκατάβασις τò φαινόμενον. Інтерпретація проповідницьких правил св. Івана Золотоустого у творах Антонія Коньяріса як приклад сучасної православної гомілетики».
 
 
Отець Андрій працював над дисертацією майже чотири роки під керівництвом професора, габілітованого доктора богослов’я о. Ришарда Гайдука, ЧНІ. Молодий науковець досліджував православне проповідництво в історично-богословському контексті, а також старався поглибити гомілетичне вчення відомого Отця Східної Церкви св. Івана Золотоустого. Своє богословське дослідження розширив теж на сучасного православного відомого проповідника Антонія Коньяріса. Адже цей американський священик грецького походження, що на даний час живе і працює в США, будучи блискучим проповідником, є знаним професором гомілетики й унікальним інтерпретатором творчості св. Івана Золотоустого. Він влучно і блискуче застосовує мудрі проповідницькі поради святого Івана для сучасного церковного бесідування.
 
 
Захист тривав біля двох годин. На ньому відбувся виступ докторанта, що мав за ціль приблизити слухачам короткий вступ до написаної дисертації, представити основну ціль наукового дослідження, ширше висвітлити проблематику та сформулювати висновки. Зачитувались теж опінії двох офіційних опонентів, на які о. Андрій пробував надати власні спростування та пояснення. Згідно правил захисту, кожному із присутніх була надана можливість задати докторантові запитання.
 
 
Після бурхливої наукової дискусії комісія науковців залишила аудиторію для таємного обговорення перебігу процесу захисту та голосування. Повернувшись невдовзі до залу, голова комісії, декан богословського факультету Вармінсько-Мазурського університету о. Пйотр Дукса оголосив про одноголосне рішення професорського грона – надати ліцензіованому магістру богослов’я о. Андрію Олійнику, ЧНІ науковий ступінь доктора богослов’я у спеціалізації пасторального богослов’я.
 
 
Новий доктор богослов’я отримав багато привітань від професорів університету, рідних, друзів, колег-докторантів та знайомих, а також від співбратів з України, отців-редемптористів Романа Лагіша, Миколи Бичка та Петра Лози, які були присутніми на урочистостях.
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 695 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz