Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Травень » 18 » Прикарпаття опікуватиметься українськими школами у Португалії
22:35
Прикарпаття опікуватиметься українськими школами у Португалії
Влада Івано-Франківської області візьме шефство над українськими школами у Португалії, де проживає чимало вихідців з України.
 
 
Як повідомили УНІАН у прес-службі голови Івано-Франківської ОДА, про це заявив голова облдержадміністрації Михайло ВИШИВАНЮК, який очолював делегацію регіону під час нещодавнього візиту до Португалії.
 
 
За його словами, для вивчення цього питання наприкінці травня у Португалію поїде група освітян Прикарпаття, яку очолить заступник голови ОДА Роман ІВАНИЦЬКИЙ, щоб «узгодити взаємні дії і надати повну підтримку та державний статус українським школам, аби вони були повноцінними».
 
 
«Слід адаптувати португальську програму шкільного навчання до української», - наголосив голова ОДА. За словами М.ВИШИВАНЮКА, лише у Лісабоні навчаються 186 українських дітей, у місті Фаріо, що є морським портом у південній частині цієї країни, школярами-українцями є 80 дітей. Діти там разом з батьками займаються художньою самодіяльністю.
 
 
Крім того, він повідомв, що Івано-Франківщина та португальський курортний округ Алгарве уклали Угоду про міжрегіональне співробітництво.
 
 
За словами М. ВИШИВАНЮКА, важливим є той факт, що угоди про співпрацю підписали Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Алгарвський університет.
 
 
«Є домовленості, що діти з Івано-Франківщини зможуть навчатися в університеті міста Алгарве, - запевнив М.ВИШИВАНЮК. - Триватиме обмін досвідом і науковцями. І ще: найближчим часом у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника буде відкрито факультет португальської мови, а в Алгарвському університеті - український факультет». За словами губератора Прикарпаття «ми зі свого боку робимо усе, аби якомога швидше адаптуватися до Європейського Союзу».
 
 
Також М.ВИШИВАНЮК сказав, що у португальському місті Фатімі з благословення владик Івано-Франківської і Коломийсько-Чернівецької єпархій УГКЦ Володимира ВІЙТИШИНА і Миколи СІМКАЙЛА збудують дерев`яну церкву у гуцульському стилі.
 
 
За словами голови ОДА, храм збудують за кошти меценатів з Івано-Франківщини, у тому числі депутатів обласної ради, які «не зможуть відмовитися від благородної християнської справи».
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 683 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Теги: Школа, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 ієрм_Андрій_ЧНІ  
0
Для того, щоб наші діти не забували рідної мови батьків вони повинні читати на українській мові хоча б одне оповідання в день. Якщо так буде то ніколи не забудуть солов'їної мови.

1 Леся  
0
Класно.Хотілося щоб наші діти ДОБРЕ знали свою рідну мову.Хоча, спілкуючись з ними вже замітно, що їм легше розмовляти португальською.Навіть моя Танюшка, коли щось говорить вставляє порт. слова, а я " Таня переведи". Починає забувати слова...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz