Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Березень » 18 » Звернення з нагоди дня пам'яті дітей, убитих шляхом аборту
14:21
Звернення з нагоди дня пам'яті дітей, убитих шляхом аборту
Слава Ісусу Христу!
Дорогі у Христі!
 
 
У другу суботу Великого посту наша Церква у молитві згадує дітей, які згинули через аборти. Цей день є днем скорботи за втраченими дітьми, а для тих, хто обтяжений цим гріхом – часом усвідомлення, прощення та примирення.
 
 
З моменту зачаття нове людське життя має тіло і безсмертну душу. Каже Господь: «Перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе» (Єр. 1,5). Тому Церква кличе до своїх синів та дочок: нехай кожен шанує та захищає людське життя від миті зачаття. Хай кожен своїм свідченням і твердою позицією допоможе зцілитися нашому суспільству від тяжкої духовної прокази – абортів.
 
 
Пригадуємо вам, що Бог забороняє позбавляти життя ненароджену дитину. Цей гріх є важким гріхом вбивства людини, незалежно від того, що про це говорять державні закони та суто земні міркування. Перше-бо нам треба слухатися Бога, а не людини!
 
 
Не дозволяймо приспати наше сумління, коли говорять про «зародок», «фетус», «ембріон», «плід» начебто про щось незрозуміле, а не про живу людину. Будьмо пильні і настановляймо ближніх, що «аборт», чи то «переривання вагітності», є нічим іншим, як позбавленням життя живої, але ще ненародженої людини.
 
 
Коли невинно вбивають людину, то голос її крови кличе з землі до Бога про помсту (пор. Бут. 4, 10). Тому тягар вбивства ненародженої дитини неодмінно позначається на обох її батьках, їхньому потомстві та всіх, причетних до цього гріха. Проте Господь сказав: «Коли мій народ, що зветься моїм ім'ям, упокориться, буде молитися та шукати обличчя мого й навернеться від своїх лихих доріг, то я почую з неба й прощу гріхи їхні й вигою їхню землю» (II Хр. 7, 14).
 
 
Тож нехай у час Великого посту, коли Церква вшановує пам'ять вбитих шляхом аборту дітей, кожен перепросить Господа Бога за цей гріх дітовбивства, який обтяжує нашу державу. Попросімо зіслати нам дар покаяння, прощення та примирення з цими невинно убієнними дітьми, які через нашу гріховність і твердосердність не змогли навіть побачити світло сонця.
 
 
Хай Всемилостивий Господь змилосердиться над нами, нашими матерями і батьками, поколіннями, над нашим народом та нашою державою і дарує вічний упокій невинно убієнним ненародженим дітям.
 
 
+ Ігор (Возьняк),
Адміністратор Української Греко-Католицької Церкви
Дано у Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, 17 березня 2011 року Божого
 
 
Всесвітлішим, всечеснішим та преподобним отцям-душпастирям доручаю прочитати це Звернення в усіх храмах УГКЦ в одну з неділь Великого посту та додати таке прохання до сугубої єктенії на Божественній Літургії:
 
 
«Ще молимось, Господи, за дітей, навмисно вбитих у лоні матері, а також за тих, що стали жертвами людських діянь та експериментів і загинули, не прийнявши тайни Хрещення. Ти сам охрести їх, Господи, в морі щедрот Твоїх і не позбав їх Твого Божого світла та Царства Небесного; змилосердися над слугами Твоїми — матерями та батьками, з волі яких було допущено аборт, та всіма тими, хто причетний до гріха навмисного дітовбивства. Подай їм ласку покаяння, прощення та примири їх зі святою Твоєю Церквою».
Категорія: Життя і ... | Переглядів: 1028 | Додав: UGCC_Porto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz