Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Травень » 2 » Навколо початку життя...
17:36
Навколо початку життя...
Останнє століття внесло багато своїх коректив і змінило більшість традиційних переконань щодо статевості, подружжя та сім’ї, пропагуючи ліберальні, споживацькі та прагматичні ідеї, що, на жаль, часто вважається проявом поступу. Нажаль, тому що в цьому «поступі» губляться такі цінності, як дошлюбна чистота, подружня вірність, чистота подружніх статевих стосунків, відповідальне ставлення до зачаття дитини і пошана кожного людського життя.
 
 
Сьогодні пропагується активне статеве життя до і поза подружжям, натомість оспівується і всіляко наголошується на тім, що найважливішою в житті людини є приємність, яку ця сфера може дарувати. Тоді плідність стає великою проблемою, і її за будь-яку ціну потрібно усунути. Тому в останні десятиліття широко застосовуються штучні засоби регулювання народжуваності: різного роду бар’єрні контрацептиви (презервативи, діафрагми, тощо), хімічні засоби (сперміциди у формі кремів, гелів, пінок, паст, тампонів, вагінальних таблеток), перерваний статевий акт; засоби змішаної дії – гормональні препарати (комбіновані таблетки, ін’єкції, міфепрістон); стерилізація (чоловіча і жіноча). Медико-фармакологічний комплекс досяг великого успіху у поширенні цих засобів серед населення з метою контролювання народжуваності. Однак виробники та розповсюджувачі часто не кажуть всієї правди про дію цих засобів, про те, наскільки фізично і морально шкідливими є ці втручання у діяльність людського організму. Якщо ці засоби не спрацьовують, найчастішим виходом з ситуації небажаної вагітності є аборт. Отож, цей же «поступ», який мав би служити людині та її благу, часто обертається проти самої ж людини, знищуючи її здоров’я та життя, а також знищує життя мільйонів невинних дітей, яким їхні батьки не дозволили народитися. Цей же «поступ» у змінюванні Божих законів, як це є у випадку легалізації абортів у світі та в Україні, спричинився до морального занепаду та загальної деградації суспільства.
 
 
Людина, зокрема в подружжі, зустрічається з проблемою незнання себе, функцій власного організму. Найперше це стосується статевої сфери. Людської плідності, яка виконує важливу роль у подружньому житті. А іноді саме ця сфера ставить ряд запитань, незнання відповідей на які перетворює їх в проблеми. Багато людей усвідомлюючи негативні наслідки контрацепції та знаючи чим є аборт, все ж таки вдаються до цих заходів, а потім страждають від фізичних та моральних недуг, які є наслідками цих вчинків. Часто вони не знають, що існує інший спосіб покерувати своєю плідністю, не вдаючись до застосування контрацептивів чи переривання вагітності. Це інший шлях – шлях відповідального батьківства. Це шлях, на якому їхні дії, в тому числі й у статевій сфері, не суперечитимуть правді про людину, не порушуватимуть гідності людини, не нищитимуть людського життя, не перечитимуть релігійним переконанням людини. Реалізації відповідального батьківства та материнства сприяють методи розпізнавання плідності (МРП).
 
 
МРП – це здобуття знань про те, що є вписане Творцем в анатомію і фізіологію людини. Ці знання мають допомогти подружжю вирішувати питання пов’язані з батьківством і материнством – вирішувати свідомо і відповідально, відповідно до особової природи людини.
 
 
МРП виключають будь-яке втручання в діяльність людського організму. Ці методи не порушують природного порядку статевого співжиття і не позбавляють подружній акт його повноти. Вони допомагають чоловікові та жінці краще пізнати і зрозуміти одне одного.
 
 
Досвід показує, що МРП вносять вагомий вклад у налагодження і гармонію подружніх відносин. Застосування методу не можливе без згоди і зусиль двох сторін – чоловіка та жінки. Отож вони вчаться також діалогу між подругами, взаємної згоди та порозуміння. А це в свою чергу допомагає долати різні труднощі та перешкоди, з якими зустрічається сім’я. МРП вимагає подружньої вірності та зміцнює її.
 
 
Крім цього МРП вчать відповідально ставитись до іншої людини та шанувати зачате життя. Відповідальний підхід батьків до зачаття дитини впливає не лише на подальше виконання батьківських обов’язків, на атмосферу в сім’ї, але й впливає на саму дитину, яка ще в материнському лоні від самого початку відчуває, що її люблять і чекають на її народження.
 
 
МРП мають майже 100% ефективність, яка залежить від двох умов: подружжя повинне добре вивчити і опанувати метод, а також мати серйозні підстави для його застосування. Щоб ці методи не стали «природною контрацепцією», вимагається відповідної настанови подружжя. Застосування МРП вимагає від них зрілої совісті.
 
 
Всі МРП полягають на тимчасовій стриманості від статевих стосунків. Ця стриманість вимагає певної дисципліни від подружжя і часом є нелегкою. Такі періоди лише сприяють розвиткові подружніх стосунків, збереженню свіжості і таємничості подружнього єднання.
 
 
Як бачите, ми заторкнули дуже важливу сферу в житті кожної людини. Адже для того, щоб поважати і цінувати людське життя, не обов’язково бути лише подружжям. Бо відповідальність за інших людей лежить не лише на чоловікові та жінці, але на кожній людині зокрема. Повага до зачатого життя, виховує і повагу до всякого життя, не залежно від віку людини, яка потребує допомоги чи простої моральної підтримки.
 
 
Надалі ми спробуємо поступово та в простій доступній формі подавати інформацію, через яку ви зможете дізнатися про самі МРП, види контрацептивів та їх негативний вплив на фізичне та моральне здоров’я жінки, види та наслідки абортів. Сподіваємось вам це допоможе зробити правильний вибір на користь життя, а також вбереже від помилок.
 
 
Опрацювала Різняк Ольга на основі книги
"Плідність - дар і завдання"
Видавництво ІРПЖ УКУ, Львів 2007
Категорія: Навколо початку життя | Переглядів: 825 | Додав: UGCC_Porto | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
2 Надя  
0
Важлива тема! Десь 12 - 13 років тому у нас на парафії ввели курс для подружжя природнього планування сім´ї. Корисний курс.

1 Nastya  
2
Та,насправді, дуже цікава тема,а головне - вона стосується кожної людини.
Дуже дякую Ольга)))
Буду чекати продовження!:)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz