Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібний цей сайт?
Всього відповідей: 303
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Березень » 1 » Наша сила і опора в Бозі
11:30
Наша сила і опора в Бозі
З Божою ласкою ввійшли у ще один рік, дай Боже добре прожити цей 2012. Ще один рік Бог нам дарує, час для нашого зростання і вдосконалення. Багато подій принесе цей 2012 рік, добрі і не дуже, бо все, що у часі, є недосконале. Для цього Бог створив час і вимір, щоб людина вдосконалювалася, співпрацюючи з Божою благодаттю, відповіла на Божий виклик. Бог є поза часом і той наш живий контакт з Богом, який мене любить, дає мені силу і сенс життя, Бог дає спрямовує моє життя.
 
 
Можливо, у когось народиться дитина, внуки, мабуть, хтось закінчить університет і станеться багато інших подій, які увійдуть в історію нашого життя. Кожна подія, яка б вона не була, є важливою, і в ній є Божий план і рука.
 
 
Багатьох з нас лякає економічна криза, боїмося, щоб не втратити роботу, переживаємо про наше майбутнє і наших рідних. Але найбільшою кризою є моральна криза, криза людських цінностей, де людина бачить себе та інших тільки призму матеріальних речей. Якщо нема того, що людина хотіла, вона тратить сенс свого життя, розчаровується. Люди сучасного світу звикли до комфорту, до вихідного. Нині мало хто готовий до самопожертви для інших і суспільства.
 
 
Людина, яка не має духовних цінностей, дуже скоро втрачає свій орієнтир і світ її заражає своїми вірусами. Людина забуває, звідки вона прийшла, тобто сотворена Богом на Його Образ і подобу, і куди йде, до блаженства життя вічного, до вічного життя разом з Богом у небі. Просто людина стає сліпою, зло вважає за добро, тінь за світло, чорне за біле. Тратить свій орієнтир, розчаровується, тратить життєвий сенс. Зневірюється у собі самій і в інших.
 
 
Для кожної людини важливо мати духовний імунітет, так, як організм має свій імунітет і тоді жодна хвороба його не чіпає. Людину глибоко духовну ніякі світські спокуси не привернуть на свій бік, ніщо не може її зламати, бо вона знає, хто вона є, і Бог перебуває на її стороні. Сила й опора такої людини знаходиться у Бозі.
 
 
Ісус Христос дає відповідь і запрошує людину до себе, Він є тою відповіддю людині до повноти життя: «Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені, і Я облегшу вас. Візьміть ярмо Моє на себе й навчіться від Мене, бо Я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим. Ярмо бо Моє любе й тягар Мій легкий » (Мт 11, 28.30).
 
 
Нас повинно тішити, що ми в добрих руках, у Божих руках. Бог мене любить і дає напрямок у моєму житті. Бог мене закликає зійти з зовнішнього рівня до рівня серця, рівня зустрічі Богом. Рівень серця - це зустріч з моїм внутрішнім «я», з правдивим «я», перед моєю правдою, щоб могти піднятися до Бога. Ми втікаємо від наших проблем, придушуємо їх, закриваємо наше серце, а Бог іде нам назустріч, щоб допомогти, дати вирішення тих проблем. Ходимо розсіяні, ввесь час перебуваємо у русі (а може, краще – в суєті?), все хочемо попробувати, привернути увагу інших, а насправді це - потреба заповнити нашу душевну пустку. Часто ми не задоволені, ким ми є, тратимо мир серця.
 
 
Людина покликана жити у повноті життя, жити глибоким духовним життям. Щоб любити Бога і ближнього, деколи треба очиститися до правдивої любові, любові безкорисної, тобто християнської.
 
 
Скоро входимо у Великий піст, сорокаденний підготовчий період до великого свята Воскресіння Христового. Продовж цього Великого посту кожен християнин покликаний стати духовно ще міцнішим і оздоровитися від гріховних недуг. Ісус Христос через Святу Тайну Сповіді нас оздоровить і зміцнить у боротьбі з усякими смертельними вірусами. Щоб приступити до споживання ангельського хліба - паски. Бо Сам Ісус Христос є тим ангельським хлібом, символом воскресіння. Христос є хліб вічного життя, який зійшов з неба, щоб нагодувати людей духовною поживою.
 
 
Нехай кожна християнська родина має надію на Бога і уповає тільки на Нього. Головне - бути духовно міцними і плекати високі моральні цінності. Перебувайте у Божій ласці і уповайте тільки на Бога.
 
 
о. Сільвіо Літвінчук, ЧСВВ
Категорія: Роздуми на самоті | Переглядів: 910 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz