Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Січень » 14 » «Міграції та нова євангелізація». Послання Папи Венедикта XVI на 98-й Всесвітній день мігранта і біженця (підсумок)
10:43
«Міграції та нова євангелізація». Послання Папи Венедикта XVI на 98-й Всесвітній день мігранта і біженця (підсумок)
«Міграції та нова євангелізація» – такою є тема, яку Папа Венедикт XVI обрав для свого послання з нагоди 98-го з черги Всесвітнього дня мігранта та біженця. Започаткований ще Папою святим Пієм Х День Мігрантів є найдавнішою з-поміж подібних ініціатив Церкви. Він відзначається в другу неділю після свята Богоявлення і цього року припадає на 15 січня.
 
 
«Звіщати Ісуса Христа, єдиного Спасителя світу, становить основну місію Церкви, завдання і місію, яку значні та глибокі зміни в сучасному суспільстві вчиняють ще більш невідкладною», – пише Святіший Отець, зазначаючи, що навпаки, сьогодні відчуваємо потребу з новими силами та способами, поширювати діло євангелізації, зокрема в контексті, коли завдяки глобалізаційним процесам, розвиткові засобів комунікації та полегшенню переміщення, люди й народи стають дедалі ближчими. «Теперішність, – додає Венедикт XVI, – кличе Церкву до здійснення нової євангелізації також і в розлогому та складному контексті людської мобільності, посилюючи місіонерську діяльність як у регіонах першого звіщення, так і в країнах християнської традиції».
 
 
За словами Папи, міжнародні та внутрішні міграції, спричинені пошуком кращих умов чи намаганням уникнути загрози для життя, спричинилися до безпрецедентного перемішання людей та народів, породжуючи проблеми також і релігійного й духовного характеру. Наслідки секуляризації, нові сектантські рухи, збайдужіння до віри утруднюють зосередження уваги на об’єднуючій точці опори, здатній сприяти формуванню суспільства, як великої родини братів і сестер. У такому контексті мігранти, які пізнали Христа, часто спонукувані не вважати Його важливим у своєму житті, втрачають сенс віри, не визнають себе більше членами Церкви. Вирісши серед народу, позначеного вірою, вони часто мігрують до країн, де християни є меншістю, або де давня традиція віри перестала бути особистим переконанням та звелася до культурного явища. «Тут Церква стоїть перед викликом допомогти мігрантам зберегти віру міцною, навіть тоді, коли бракує культурної підтримки, що існувала в країні їхнього походження», – пише Венедикт XVI.
 
 
За словами Папи, сучасні міграційні явища є провидінною нагодою для звіщення Євангелія в сучасному світі, адже чоловіки й жінки з різних кінців світу, які ще не зустріли Ісуса Христа або пізнали Його поверхнево, прибувають до країн з давньою християнською традицією. Тому, слід підібрати відповідні способи для того, щоб вони могли зустріти та пізнати Ісуса й досвідчити неоціненний дар спасіння. Вирішальну роль у цих процесах відіграють душпастирі, які змушені працювати в плюралістичних середовищах, і яких Святіший Отець заохочує до звіщення Євангелія, долаючи протистояння та націоналізм. Крім того, Церкви з яких походять мігранти, та Церкви, які їх приймають, повинні поглиблювати співпрацю.
 
 
Біженці, які втікають від загрози своєму життю, за словами Святішого Отця, потребують зрозуміння, пошани своєї гідності та прав, як також усвідомлення обов’язків. Крім того, Венедикт XVI закликає християнські громади з уважністю ставитися до мігрантів-робітників та їхніх родин, супроводжуючи їх молитвою та конкретною солідарністю. Папа також не оминув увагою проблем, які переживають численні міжнародні студенти, долаючи бюрократичні труднощі, незручності в пошуках праці та житла. «Християнські громади повинні бути особливо чуйними до тих юнаків і дівчат, які з огляду на свій молодий вік, крім культурного зростання, потребують чітких орієнтирів та відчувають у своєму серці глибоку спрагу істини та прагнення зустріти Бога», – пише Венедикт XVI, наголошуючи на тому, що навчальні заклади християнської традиції повинні стати місцем свідчення та поширення нової євангелізації. Важливу роль в цьому відіграє автентичний приклад християнського життя.
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 580 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz