Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2012 » Березень » 11 » Ми пам'ятаємо...
16:08
Ми пам'ятаємо...
10 березня 2012 року в класі шум, галас, всі готуються до невеличкого свята "Наш Тарас Шевченко” у вигляді відкритого уроку.
 
 
Метою цього уроку було виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова, України: вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота, формування культури мовлення через красу й багатство рідної мови.
 
 
Святково прибраний клас. На стіні портрет Т.Г.Шевченка прикрашений вишитим рушником. На дошці прикріплені малюнки, Ілюстрації до віршів, у виконанні учнів ДЮЦ «Барвінок» під керівництвом і з допомогою вчителя живопису п. Сергія. Біля дошки стояв стіл з вишитою скатертиною на якому стояли глечик з квітами та свічка. Учні гарно одягнені у вишиванки, сиділи за партами, чекаючи свого виходу виконання віршів.
 
 
Лунала композиція "Думи мої, думи мої”. Під мелодію цієї пісні до класу увійшли мати з сином з запаленою свічкою, відбувся діалог: чому одні зірки на небі горять яскраво і великі, а другі маленькі і зовсім їх не видно і Мати пояснила, що Бог запалює свічку і якщо людина добра, робить добрі справи, то і зірочка-свічка горить яскраво і світло. Хлопчик обіцяв, що він буде добрим і хоче щоб свічечка світила.
 
 
Потім вчитель української мови розповіла про біографію, дитинство, мистецтво, професійні навики, працьовитість Т.Г. Шевченка а саме підкреслила: Нас просто не існує без Шевченка. У ньому-уся історія наша, усе буття, усі мрії.
 
 
Відомо: Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна. Уявити себе без Шевченка українцеві - все одно, що без неба над головою.
 
 
Він-вершина нашого родового дерева. Він не тільки геніальний поет, а й талановитий художник.
 
 
Після цього учні декламували вірші:- "Мені тринацятий минало”, "Тече вода з під-явора”, "Реве та стогне Дніпр широкий”, "Ой три шляхи”, "Зацвіла в долині червона калина”, "Садок вишневий коло хати”, "Сон на панщині пшеницю жала”, "Сонце заходить гори чорніють”, "Вшанування пам’яті геніального українського поета”.
 
 
Із цього всього почутого ми зрозуміли, що про Тараса знає вся Україна, що він був її батьком, заступником, голосом, виразником її інтересів. І сьогодні лине над Україною його пісня.
 
 
В кінці виступу зазвучала пісня "Заповіт” і в той час вчителі і батьки згадали слова і всі гуртом декламували заповіт.


п. Марія Медвідь
більше світлин тут
Категорія: Новини | Переглядів: 828 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 1
1 Nadya  
1
Молодці!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz