Категорії розділу
Новини [194]
Роздуми на самоті [38]
Оголошення [24]
Вітання [15]
Життя і ... [19]
Жартома про серйозне [2]
Корисні закони [2]
Навколо початку життя [14]
Батьки і діти [7]
Релігійні свята [33]
Редемптористи [10]
Музика для Душі
Форма входу
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Як часто ви відвідуєте недільну Літургію?
Всього відповідей: 272
Теги
Відео на youtube
Друзі сайту
ДивенСвіт Українські традиції Спілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна » 2011 » Червень » 15 » Дорогі Гаяни!
18:40
Дорогі Гаяни!
Вже не вперше молилися ми сьогодні спільно з вами у Вілі Новій де Гая. З багатьма знайомі по поїздках до Лейрії та до Фатіми. Нині, у світлий празник П’ятидесятниці, у вас було подвійне свято, бо ж це був престольний празник у вашому храмі Пресвятої Трійці. Для нас це також стало подвійним святом. Приміщення храму з яскравими фресками було залите сонцем та прикрашене зеленню. Отець Андрій промовляє слова, спрямовані до душі і серця кожного, і це знаходить відгук у душах парафіян. Щось подібне на заздрість відчуваю я у своїй душі. Така неповторна, доброзичлива, буквально сімейна атмосфера панує у громаді! Значна частина людей співає у хорі, яким керує наша знайома Наталочка Шпак. Вона часом прикрашає своїм співом Божественну Літургію у храмі Святого Йосифа в Албергарії-а-Велі.
 
 
Парафія вже існує 4 роки. Новим кроком у житті парафії стало обрання парафіянами церковної ради з і0 чоловік. Я познайомилася з паном Іваном Музичаком, якого члени церковної ради обрали головою Церковна рада має на меті ще більше оживити діяльність громади, поширювати вплив на життя емігрантів з України. Віряни з вдячністю згадують отця Анатолія, який започаткував тут місійну роботу по створенню парафії, та цінять великий внесок отця Андрія у розвиток духовного та релігійного життя у регіоні.
 
 
Після Служби Божої прогулялися мальовничими садками Семінарії Христа Царя. В одному з затишних куточків господарі свята організували багатий стіл, який тільки наші господині можуть зробити. Чого тут тільки не було! Різноманітні страви на всі смаки. Багатющий вибір солодких страв (пані Надія, не забудьте, будь ласка, передати рецепт вашого торту!). Шановні мужчини також не відстали від дівчат зі своїми запашними шашликами.
 
 
Так минула наша поїздка у Вілу Нову де Гая. Мене не залишає відчуття жалю за тим, що цей день скінчився. Така дружня, доброзичлива, товариська атмосфера склалася у вас, що ви виглядаєте як одна велика родина. Щаслива родина. З християнським духом та українськими народними традиціями.
 
 
Дякуємо вам за все та бажаємо усього найкращого.
 
 
З повагою Ірина
Категорія: Новини | Переглядів: 912 | Додав: ієрм_Андрій_ЧНІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
cssr.lviv.ua © 2024 | Зробити безкоштовний сайт з uCoz